RESTAURANT
Lligat als orĂ­gens i al nostre entorn
A Els Casals oferim una cuina de terrer, en què la gran majoria dels productes són de la mateixa finca o d’explotacions properes: la verdura i les hortalisses, els ous, la llet i derivats, l’aviram, el porc, els bolets, la tòfona... Això fa que sigui una cuina molt marcada per la temporalitat del producte, que tractem sempre amb el màxim respecte perquè se’n puguin apreciar totes les qualitats i se’n pugui gaudir en les millors condicions.
LES PROPOSTES GASTRONĂ’MIQUES
Petit MenĂş
És una selecció del bo i millor, del que ens acaba d’arribar, tant si és d’aquí com d’allà.

Inclou dos aperitius, quatre plats i dos postres.
64€ per persona (IVA inclòs, beures a part)
La Terra
És un menú degustació per apreciar les petites coses de la nostra quotidianitat. Tots els productes són de producció pròpia o de productors i recol·lectors de la zona.

Inclou tres aperitius, set plats i dos postres.
78€ per persona (IVA inclòs, beures a part)
LA CARTA
Pernil de Cal Rovira
Sobrassada amb bresca de mel i pa amb tomĂ quet
Croquetes de pernil i pollastre
Terrina de porc de la casa amb amanida i torrades







Coca a la brasa, peixos d'ultramar en conserva, formatge fresc, taronja cremada i herbes fresques
TĂ rtar de vaca amb amanida freda de patata i cĂ­trics
Llenega, mongeta potxa i botifarra negra
“Truita de patata” amb rossinyols saltats, cecina de León i amanida de ceba de Figueres al cop de puny
Arròs de bolets de tardor
CanelĂł de rostit amb amanida de poma, api i raves
Esqueixada de bacallĂ  a la nostra manera
Peix de costa amb amanida tèbia de patata ratte, panxeta fumada i pesto d'herbes
Colomí de la família Tatjé amb trinxat de mongeta tendra, cansalada i marinada d'anxoves
GarrĂ­ de Cal Rovira amb amanida de moniato, taronja sanguina, avellanes i fonoll
Terrina tèbia de xai amb patata rostida, menta i vinagreta d'escalunya i porro
CĂ©rvol a la brasa amb polenta
Polleta de la casa a la brasa amb guisat de bolets (2 persones)
Tac de vaca a la brasa amb pebrots del piquillo i patates rosses (2 persones)
Pularda especial de la casa rostida sencera amb puré de patates i botifarra del perol (4 persones)

Paula (llimona, xocolata blanca i bitxo picant)
Flam amb nates
Ariadna (borratxo de rom cremat, vainilla)
Pera rostida, amb el seu gelat, pasta fullada i granissat d'aiguardent
Crema cremada de taronja, granissat de llimona i gelat de codony
Guifré (bescuit gelat de vainilla amb préssecs)
HISTĂ’RIA
Un projecte de famĂ­lia
El restaurant Els Casals obre portes l’any 2000 de la mà de la família Rovira. Des dels inicis, l’establiment està vinculat a l’explotació agrícola i ramadera familiar, Cal Rovira, amb qui es treballa de bracet per fer realitat la filosofia de tancar cercles. Humils i rigorosos, autèntics i oberts, pagesos i cuiners volem portar-vos a taula el millor del nostre hort, del bosc i de la granja.

El projecte, encapçalat per Oriol Rovira, no hauria tirat endavant ni s’entendria sense l’impuls i la implicació de tota la família (la Dolors, el Lluís, la Carme, el Jordi, el Miquel, la Núria...), ni sense la participació de tot un equip de persones compromeses amb l’ofici.
LA CARTA DE VINS
Vins de tot arreu
La nostra carta de vins, que s’actualitza periòdicament, inclou més de 200 referències, la major part de les quals són de denominacions d’origen dels Països Catalans. El motiu d’aquesta tria és clar: anem a buscar el producte més proper a casa nostra. No obstant, també hi ha una representació de vins procedents de diferents zones geogràfiques de la Península Ibèrica, així com França i Alemanya. A l’hora de confeccionar la carta tenim molt en compte qui som i la nostra filosofia de tancar cercles. Nosaltres criem, elaborem, cuinem i servim el producte amb el màxim respecte. I volem que el procés de producció dels nostres vins sigui similar. Per això la gran majoria de productors amb qui treballem estan al capdavant d’una empresa petita, normalment familiar, tenen la seva pròpia vinya i elaboren un producte de màxima qualitat. També hi ha excepcions, tenim alguns vins de grans productors que són meravellosos i que també han d’estar presents a la nostra carta.


La DO més propera i més representada a la carta és la del Pla de Bages. Un vi que no falta mai al nostre celler és el Matacans de Solergibert (DO Pla de Bages), un Merlot 100x100 exclusiu per a Els Casals que es cultiva a Artés (Bages). Per a nosaltres és el vi de la casa.

cialis effetti collaterali