ELS SECRETS DELS-CASALS - EL BLOG

Les fotos de l’avi

Els que alguna vegada o altra heu passat la nit a Els Casals possiblement recordareu les imatges que hi ha al capçal del llit. Són fotografies que va tirar l’avi, Àngel Prat, i que per a nosaltres són molt especials. Ara ens fa una il·lusió tremenda tenir entre mans el llibre Àngel Prat. Fotografies de 1940 a 1980 que s’acaba d’editar i que recull part de la seva obra.

L’avi, que era fill de Vilardaga, anava amb la càmera pràcticament a tot arreu. Quan l’Oriol anava a Manresa a estudiar el solia trobar a la carretera a les 8 del matí amb la càmera damunt del capó del cotxe esperant que el sol demostra la passió que tenia per captar moments únics. Les fotografies de l’avi són un testimoni de l’època que va viure. I per això pensem que tenen un interès com a arxiu històric.

L’edició del llibre, preciosa, ha anat a càrrec de Logos Berguedà i ha estat coordinada per Virgínia Perramon i Sònia Granel Marín. També se n’ha fet una exposició, que porta per títol La mirada sagaç. La mostra es pot veure en dos espais diferents fins al 30 de setembre del 2016. Al teatre del Museu de la Colònia Vidal s’hi exposa l’obra sobre les colònies tèxtils del Berguedà, les feines del camp, els paisatges i la vida a Vilardaga. A Logos Berguedà de l’Ametlla de Merola s’hi poden veure les fotos de premis i cultura, infraestructures i viatge. Podeu trobar més informació aquí.

DSC_1295 (2) DSC_1299